$type=grid$sn=0$h=280$m=0$rm=0$c=3$l=0$p=0$show=home

$type=ticker$c=9$cls=5$m=0$show=home

training (4)

$type=carousel$cls=3$c=10$show=home

Hoe sterktes je werk sterk maken


Sterkte-denken als Itzu-kernfilosofie

Bij Itzu Training is het sterkte-denken de drijvende filosofie achter onze training en coachingsaanpak. Sterkte-denken is de idee dat onze focus bij zelfontwikkeling moet liggen op onze sterktes en talenten. Je bewust zijn van je zwaktes of de dingen waar je gewoon ok in bent is nog altijd van tel, maar in het sterkte-denken investeer je niet zo hard in deze zaken. Het gaat dus niet om het ontwikkelen van een Homo Universalis, maar eerder een Homo Talentus.

Deze opvatting werkt sterk af van de schoolse opvoeding die we heel ons leven ontvangen hebben. Op school moesten we namelijk AL onze vaardigheden ontwikkelen. Die waar we niet zo goed èn die waar we sterk in zijn. We proefden wat van alles en kregen een ruw beeld van onze sterktes. Natuurlijk kregen die sterktes dan wel niet de volle bewegingsvrijheid.

Op school kwamen wel er wel mee weg. Op je job daarentegen, blink je pas uit als je sterk bent in een aantal specifieke vaardigheden met betrekking tot je functie. Werkgevers vragen naar je 'anders-makend verschil'. Waarom 'jij' en niet die andere die exact dezelfde diploma of interesses heeft. Je sterktes maken je professionele identiteit uit, ze geven je richting. Ze maken dat je het 'warm' krijgt van een bepaalde job en ze maken dat anderen potentieel in je zien. Het is daarom professionele zelfmoord om je persoonlijke talenten te verwaarlozen.

In een team is het nog meer van tel om de individuele sterktes te laten blinken. Een sterk team is een aggregaat van diverse ontwikkelde talenten, niet van gematigde alleskunners. Aanmodderende teams zijn samengesteld uit collega’s wiens anders-makend verschil niet in een voordeel voor hun job omgezet kan worden. Het bestaat uit teamleden die inwisselbaar met elkaar zijn en daarom samen geen verschil maken. Om mensen en teams daarom écht te versterken en de middenmoot te vermijden, moet je in sterktes denken. 

Bovendien voelen we ons simpelweg beter door te doen waar we goed in zijn. Je zwaktes verbeteren is verschrikkelijk nobel en soms zelfs nodig want het bouwt karakter. Maar happy word je er niet van. Op het werk maak je met je talent het verschil, niet de bereidheid hard te werken met je zwaktes. 

Bovendien heb je met sterkte-denken een mooi side-effect. Een sterkte komt namelijk nooit alleen, maar hangt samen met andere interesses en activiteiten in je leven. Het onderscheid tussen professionele skills en ‘privé vaardigheden’ is onbestaande. Goed, op eerste zicht lijkt het niet meteen relevant dat iemand een fervent Sudoku-speler is, maar de interesse geeft een kernbehoefte weer die het spelen van Sudoku vervult: complexe vraagstukken oplossen, wat onaf is af maken. Het kennen van die kernbehoeften is essentieel. Een job die voldoening en vervulling geeft, haakt namelijk in op die behoeften. Wie zich niet geheel kan uiten in zijn functie, of professioneel wat verloren loopt, ziet vaak één of meerdere van die kernbehoeften onvervuld. Nogmaals, hard inzetten op je zwaktes toont doorzetting en een aantal vaardigheden moèt je gewoonweg onder knie hebben. Dat is een feit. Maar duurzaam goed zijn in wat je doet én er gelukkig van worden én een verschil maken voor je bedrijf, dat bereik je alleen wanneer je job je toelaat je op je sterkst te laten zien. 

In de geest van 'practice what you preach' organiseren we bij Itzu Training voor ons eigen team op gezette tijden een team-analyse. Om elkaars bijdragen te appreciëren moet je namelijk inzicht hebben in je eigen blinde vlekken en hoe je collega die aanvult. DISC, Insights, Gallup en Management Drives tonen ons telkens waarom we als team vonken maken: onze talenten liggen sterk uiteen en vullen elkaar als puzzelstukjes aan. We beleven het dus elke dag: sterktes maken werk sterk.  

$type=blogging$l=1$c=5$m=0$p=1$show=/2018/03/training-en-coaching-op-maat.html

$type=two$c=10$m=0$rm=1$p=1$show=/2018/03/het-team.html

$type=two$c=10$m=0$sn=0$rm=0$p=1$show=/2018/03/trainingsdomeinen.html

$type=list$c=20$m=0$p=1$show=/p/faq-vragen.html

$type=grid$c=4$sn=0$l=1$m=0$show=/p/over-ons.html

$type=three$c=9$m=0$sn=0$rm=0$p=1$show=/p/trainingsexpertise.html

$type=two$c=2$m=0$sn=0$rm=0$p=1$show=/p/wat-we-doen.html

$type=three$c=6$au=0$rm=1$sn=0$cm=0$p=1$show=/p/nieuws.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=/p/faq-vragen.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$h=318$c=4$l=1$icon=1$m=0$show=post

Naam

aanbod,2,faq,9,front,3,in de kijker,13,itzu,4,itzu-familie,1,nieuws,23,nieuwsbrief,9,Referentie,14,team,8,training,4,training en coaching,3,trainingsdomeinen,7,waarden,1,wie zijn we,1,
ltr
item
Itzu Training: Hoe sterktes je werk sterk maken
Hoe sterktes je werk sterk maken
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGM0-EV5I1lpvf8dja2aKCWl8NMwI-SZ_Po2tAnhU4KH8KpaICQqz8iktCGmHF2ADesncBimkAy8_xuZ_FCIoKbFXiRgD8Dwv9NcLF3vJH5Xq1iJaFNEi7N5DYNJpCLHeuerbkZjZS59Q/s640/Sterkte-denken.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGM0-EV5I1lpvf8dja2aKCWl8NMwI-SZ_Po2tAnhU4KH8KpaICQqz8iktCGmHF2ADesncBimkAy8_xuZ_FCIoKbFXiRgD8Dwv9NcLF3vJH5Xq1iJaFNEi7N5DYNJpCLHeuerbkZjZS59Q/s72-c/Sterkte-denken.JPG
Itzu Training
https://itzucorporatetraining.blogspot.com/2018/11/hoe-sterktes-werk-sterk-maken.html
https://itzucorporatetraining.blogspot.com/
https://itzucorporatetraining.blogspot.com/
https://itzucorporatetraining.blogspot.com/2018/11/hoe-sterktes-werk-sterk-maken.html
true
6468498488975447554
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten ONTDEK ALLES Ontdek meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk allles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Julie Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg BELANGRIJK STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy